“Jag får ständigt utveckla mig inom IT, programmering och support"

- Conny Söderholm, IT-specialist

Jag heter Conny och jag har jobbat på Företagsbyrån sedan 2019. Jag började som IT-specialist efter att jag hade arbetat som konsult inom fartygsdesign. Jag hade intresserat mig för IT och programmering under min tid som konsult och jag hade även gjort ett uppdrag åt Företagsbyrån där jag skapade en konverter för bokföringsverifikat mellan två ekonomisystem. Jag fick ett meddelande från Företagsbyråns personalchef som frågade om jag var intresserad av att söka till rollen som IT-specialist. Det lät väldigt spännande eftersom jag ville byta karriär och få ett jobb där jag inte behövde resa så mycket. Jag hade också en familjesituation med småbarn på gång som gjorde att jag ville ha ett mer stabilt jobb. Jag gick på arbetsintervjuerna och fick jobbet.

I mitt arbete som IT-specialist har jag tre huvudsakliga ansvarsområden: drift av ekonomisystem, drift av IT-system och support till våra kunder och medarbetare. Jag har också många olika programmeringsuppdrag där jag skapar verktyg i Python för våra kunder. Jag har till exempel skapat PDF-verktyg, konverterare för bokföringsverifikat, arbetstimmar och löner, XML-läsare för betalningsfeedback, API-verktyg mot PRH’s register, importverktyg för fakturor, försäljningsorder, kunder och artiklar. Jag jobbar också med databasen för vårt ekonomisystem. Jag gör sökningar och ändringar av data och bygger anpassade rapporter.

Det jag tycker mest om med mitt jobb är att det är väldigt varierat och att jag ständigt får nya frågor och problem att lösa. Jag får också utveckla mina kunskaper inom IT, programmering och support.

Det jag uppskattar mest med Företagsbyrån som arbetsgivare är att de är flexibla och lyhörda. Jag har alltid fått tillmötesgående för anpassning av arbetstiden till min livssituation, vilket underlättar enormt i vardagen. De ger mig även möjlighet att arbeta hemifrån när jag vill eller behöver det. Personalförmåner med lunchkuponger, massage, friskvårdstimmar, hälsovård och subventionerad friskvård är väldigt uppskattat. Vi har även bra gemenskap på kontoret med olika evenemang och gemensamma middagar.

Om du funderar på att söka jobb på Företagsbyrån, tveka inte att höra av dig. Dina erfarenheter och ditt kunnande är värdefullt!

Vill du också bli en del av vårt vinnande team?

Vår verksamhet växer och vi behöver ständigt förstärka med drivna och engagerade medarbetare som vill hjälpa oss att fortsätta utvecklas. Vi söker dig med erfarenhet men också dig som är ny inom branschen och som är intresserad av att lära dig. Hos oss finns både lång erfarenhet samt hög kompetens och som ny erbjuds självklart en bra introduktion samt de utbildnignar som krävs för jobbet. Hittar du ingen ledig tjänst som passar dig? Lämna in din fritt formulerade intresseansökan så lovar vi att återkomma!