Om oss

Med kunskap och kvalitet i fokus!

Vi är Ålands Företagsbyrå Ab, en auktoriserad redovisningsbyrå som har hjälpt företag och privatpersoner med ekonomi i över 50 år.  Företagsbyrån är sedan ett decennium ett helt personalägt företag som strävar efter att leverera de bästa bokförings- och löneräkningstjänsterna till våra kunder samtidigt som vi vill erbjuda en attraktiv arbetsplats. 

Genom vårt medlemsskap i Ekonomiadministrationsförbundet kan vi med gott samvete stå för att vi levererar en tjänst som är baserad på oberoende, yrkeskunskap och kvalitet inom ekonomiadministrationens alla olika delområden. Det avspeglas också i att vårt huvudsakliga uppdrag är att erbjuda kvalitativa bokförings- och löneräkningstjänster som drar nytta av den moderna, digitala tekniken för att skapa effektiva och säkra lösningar.

Våra kunder finns framförallt på Åland, men även utanför Åland främst i övriga Finland och i Sverige. Kunderna är allt från enskilda näringsidkare och privatpersoner till organisationer med hundratals anställda och verksamhet i flera länder. Våra kunder är verksamma i en mängd branscher och vi är stolta över att få vara del av deras vardag.

 

“Vår marknadsledande position på Åland visar att  vår vision att vara det självklara valet gällande kunskap och kvalitet inom ekonomiförvaltning är uppskattat bland företagarna. Det lovar vi förvalta och utveckla.”
– Affärsutvecklare Niklas Ehn

 

Idag är vi 43 anställda som betjänar omkring 700 företag och ytterligare ett hundratal privatpersoner och organisationer. Vi gör det alltid med våra kärnvärden kunskap och kvalitet i fokus. Flera av våra anställda är idag auktoriserade EBR- eller PHT konsulter genom Ekonomiadministrationsförbundet. Läs mer om karriär och medarbetare på våra karriärsidor

Kunskap och kvalitet: Så jobbar vi med värdeorden

För att leva upp till våra värdeord är skickliga och motiverade medarbetare grunden. Kunskap och kvalitet speglar vår vision, vår mission och vår kultur. De visar vad vi står för, vad vi vill uppnå och hur vi vill arbeta.

Vi använder våra värdeord som vägledning i våra beslut, handlingar och kommunikation. Vi vill att alla som kommer i kontakt med oss ska känna att vår kunskap och kvalitet genomsyrar verksamheten, det är vi stolta över!

Mot en digital framtid

Digitaliseringen har förändrat och kommer att fortsätta förändra redovisningsbranschen på många sätt. Nya teknologier som artificiell intelligens (AI) och specialiserade molntjänster erbjuder nya möjligheter för att automatisera, effektivisera och förbättra ekonomiadministrationen. Den digitala framtiden för redovisningsbyråer är både spännande och utmanande. Den ger också chansen att skapa mervärde, effektivitet och kvalitet i redovisningen.

Vi har idag två anställda som hjälper både oss och er med de utmaningar och möjligheter de digitala lösningarna erbjuder. Tveka inte att ta kontakt om ni behöver hjälp med att implementera nya system eller använda redan befintlig information på ett mer effektivt sätt!

Kunskap och kvalitet - på många områden

Vi på Företagsbyrån har lång erfarenhet och bred kompetens inom redovisning och löneräkning. Vi erbjuder många olika redovisningstjänster som passar olika typer av kunder och behov. Oavsett om du är entreprenör, nyföretagare, småföretagare eller driver en större koncern kan vi hjälpa dig på ett professionellt och personligt sätt. Vi är inte bara en redovisningsbyrå, vi är din samarbetspartner. Vi lyssnar på dina önskemål och behov och ger dig råd och lösningar som passar din verksamhet. Vi är flexibla och anpassningsbara och kan skräddarsy våra tjänster efter dina förutsättningar!

Nyföretagare

Som ny företagare finns det ofta tusen frågeställningar som behöver få svar. Våra kundansvariga har erfarenhet från en mängd olika branscher och situationer och vi hjälper gärna till att svara på frågor. Det är klokt att redan inledningsvis tillsammans med oss bestämma vad just ditt företag vill få ut från bokföringen och löneräkningen.  Vi hjälper dig hela vägen. Tveka inte att höra av dig till oss om du är i startgroparna med ditt företag! Lättast gör du det via vårt kontaktformulär.

Tips: Ålands Näringsliv är experter på att hjälpa dig komma igång med ditt företagande. De erbjuder stöd och mycket matnyttig information för att komma igång.

om oss, bokföring, Åland, Ålands företagsbyrå

Åländska småföretag

Vi är experter på att hjälpa åländska företag! Vårt erbjudande passar såväl enmansföretaget som det större företaget som behöver tryggheten av att ha en partner som sköter det löpande arbetet med löneräkning, leverantörsfakturahantering eller fakturering. Vi erbjuder smidiga lösningar för att hantera alla behov du och ditt företag har gällande ekonomiadministration. Klicka på länken för se vilka tjänster vi kan erbjuda.

om oss, bokföring, Åland

IT-leverantör

På Företagsbyrån gör vi mycket mer än konterar, lämnar in momsdeklarationer och räknar löner. Vi har en bred kunskap i vårt ERP-system och hur man utnyttjar möjligheterna som programmet ger. Vi kan tillsammans med Lemonsofts utvecklingsavdelning hjälpa till att skapa integrationer och anpassningar av systemet så att det passar till ditt företags behov.

Kontakta vår IT-specialist Hannes för ett första möte!

Företagare från Sverige eller övriga Norden?

Vi är din bro till affärslivet i Finland, med expertis inom bokföring och löneadministration i Finland. Vi står redo att hjälpa till med myndighetskontakt och skattedeklarationer. Dessutom är vi väl insatta i internationella lönesituationer, vilket gör oss till en pålitlig partner när anställda jobbar över landsgränserna. Vi är här för att göra Er övergång smidig och bekymmersfri.

bokföring Åland