Karriär

Din karriär på Företagsbyrån

Företagsbyrån är det största företaget på Åland för löne- och ekonomiadministrativa tjänster och personalstyrkan består av 43 kompetenta och engagerade medarbetare. Vårt mål är att vara bäst inom vår bransch. Vi vill kunna erbjuda våra kunder den främsta specialistkompetensen och de mest effektiva lösningarna för redovisning – och lönehantering. Det leder till att kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet och lyckas i sin affär. När våra kunder når framgång, når vi vårt mål. Företagsbyrån vill vara en arbetsplats där man trivs, utvecklas, mår bra och känner sig betydelsefull och motiverad. Där alla, oavsett vem, känner sig som en viktig pusselbit i vår organisation. 

 

“Vi sätter medarbetaren först eftersom vår verksamhet bygger på relationer.”
– Personalchef Ida J. Eriksson

 

Naturligtvis måste du älska att jobba med siffror och motiveras av att leverera kvalitet, men utöver det erbjuder en tjänst hos oss den extra krydda för dig som ständigt vill lära dig mer. Att arbeta som konsult innebär att arbeta med olika bolag och kunder, med fokus på kundkontakt och rådgivning. Här hjälper du kunder att nå sina mål, samtidigt som du hela tiden växer i din yrkesroll. Att arbeta på Företagsbyrån betyder därför att ha ett starkt kundfokus och känna stolthet i sin yrkesroll, men också att ingå i en organisation som tror på att våra kunders framgång alltid börjar med en motiverad och nöjd medarbetare. Låter det intressant? Välkommen till Företagsbyrån! 

Se lediga tjänster

Våra värderingar

Kunskap: Vi strävar efter att vara experter inom vårt område och hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna och lagstiftningen inom bokföring och löner. Vi investerar i vår egen kompetensutveckling och delar gärna med oss av vår kunskap till våra kunder. 

Kvalitet: Vi sätter höga krav på oss själva och strävar efter att leverera tjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Vi följer gällande lagstiftning och rådande praxis för att säkerställa att våra kunders bokföring  och löneräkning är korrekt och pålitlig. 

Personal: Vi värnar om våra anställda och deras välbefinnande. Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö som är säker, hälsosam och inkluderande. Vi erbjuder våra anställda möjligheter till utbildning och utveckling, samt en balans mellan arbete och fritid. 

Miljö: Vi tar ansvar för vår påverkan på miljön och strävar efter att minimera vår klimatpåverkan. Vi arbetar för att minska vår energiförbrukning och vårt avfall, och väljer miljövänliga alternativ när det är möjligt. 

 

Intervjuer med anställda

När våra medarbetare växer, växer även Företagsbyrån. Därför vill vi säkerställa att våra medarbetare har en rad förmåner.

 • Möjlighet att bli delägare

  Vi är en helt personalägd organisation

 • Distansarbete

  Vi utnyttjar de möjligheter som distansarbete ger

 • Bra arbetsredskap

  Vi har ett modernt kontor med egna rum mitt i stan

 • Lunchförmån

  Vi erbjuder lunchförmån på de flesta restauranger i stan

 • Evenemang

  Vi ordnar regelbundet gemensamma aktiviteter

 • Friskvård och motion

  Friskvårdssubventionering samt friskvårdstimme under arbetstid

 • Omfattande företagshälsovård

  Vi främjar medarbetarnas hälsa genom förebyggande insatser

 • Frukt och kaffebröd

  Frukt varje dag och gott kaffebröd till onsdagskaffet!

 • Flexibla arbetstider

  Självständigt arbete och frihet under eget ansvar

Auktorisering och kompetensutveckling

Som den enda auktoriserade redovisningsbyrån på Åland är vi på Ålands Företagsbyrå Ab stolta över att vara medlemmar i Ekonomiadministrationsförbundet. Det innebär att vi arbetar oberoende och har hög kompetens inom alla områden av ekonomiadministration. Vi vill att våra medarbetare ska hålla sig uppdaterade och utveckla sina färdigheter, därför erbjuder vi dem kontinuerlig utbildning och uppmuntrar dem att slutföra en EBR-  eller PHT-examen vid sidan av arbetet. Hos oss får du allt du behöver för att hänga med i utvecklingen inom redovisningsbranschen samt mångsidiga utbildningsmöjligheter.

Hitta din praktikplats hos oss

 

På Företagsbyrån älskar vi engagerade praktikanter. Vi strävar efter att skapa de bästa förutsättningarna både för dig och för oss på Företagsbyrån. Som praktikant hos oss får du prova på att arbeta med redovisning eller löneräkning för företag inom många olika branscher och våra erfarna handledare hjälper dig hela vägen.

Varför praktik hos Företagsbyrån?

 • Bred erfarenhet och hög kompetens
 • Många nya kontakter
 • Handledning av erfaren konsult
 • Möjlighet att prova på i trygg miljö
 • Leder ofta till anställning

Vi tar emot ansökningar via lediga tjänster.

Lediga tjänster

Öppen ansökan

Mariehamn, Åland

Praktikant

Mariehamn, Åland

Vi svarar gärna på frågor kring en karriär hos oss: